ΤΟ ΒΗΜΑ 6/5/2009

“Ανακοινώστε τα στοιχεία” ζητεί ο Αλέκος Παπαδόπουλος

Nα δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη δημοσιονομικά αποτελέσματα του α’ τετραμήνου του τρέχοντος έτους, όπως οφείλει σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους σχετικούς νόμους, καλεί τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Αλ. Παπαδόπουλος.

Σε ερώτηση που υπέβαλε χθες στη Βουλή, ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι ως σήμερα το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αρνείται κατά παράβαση του νόμου και κατά παραβίαση της ηθικής και πολιτικής δεοντολογίας να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του α’ τετραμήνου του τρέχοντος έτους.

Γι΄ αυτό ζητεί από τον κ. Ι. Παπαθανασίου να πληροφορήσει άμεσα τη Βουλή για:

*Το σύνολο των εσόδων αλλά και των δαπανών του προϋπολογισμού που πραγματοποιήθηκαν το αΔτετράμηνο του 2009, καθώς και για τον ρυθμό μεταβολής τους σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2008.

*Το ύψος των τόκων που κατεβλήθησαν το ίδιο χρονικό διάστημα για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, όπως και το ύψος των εγγυήσεων του Δημοσίου που χορηγήθηκαν προς τρίτους.

Εξάλλου με άλλη ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Δραγασάκης ζητεί από τον υπουργό Οικονομίας αναλυτικά στοιχεία για το ύψος του δανεισμού του Δημοσίου, που υπερέβη τα 50 δισ. ευρώ το α’ τετράμηνο, και το ύψος των εγγυήσεων του Δημοσίου.

 

 

Home