"Εύσημα Παπαδόπουλου στα απογευματινά ιατρεία"

"Το φάρμακο για τη θεραπεία του ΕΣΥ"

"Υγειονομική συνεργασία Ελλάδας - Βουλγαρίας"

""Βήματα Προόδου" βλέπει στο ΕΣΥ ο Παπαδόπουλος"

"Έφοδος σε Γ. Κρατικό - Ευαγγελισμό"

"Μεταρρύθμιση"

 

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ / 14 Φεβρουαρίου 2002, σελ.13

Καλά τα προσπαθεί και καλά τα λέει ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, που "ξεροκέφαλος" ων (Δόξα τω Θεώ!) δεν καταλαβαίνει από πιέσεις κι απειλές- διαφόρων κύκλων, εκείνων της εξουσίας συμπεριλαμβανομένων! Άντε να προχωρήσει , με το καλό, και στο βασικό πρόβλημα της Δημόσιας Υγείας, που είναι η πρωτοβάθμια και ο ουσιαστικός εκσυγχρονισμός του ΙΚΑ...

 

 

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ / 14 Φεβρουαρίου 2002, σελ.62

"Εύσημα Παπαδόπουλου στα απογευματινά ιατρεία"

Μείωση στις λίστες αναμονής πέτυχε η μέχρι στιγμής εφαρμογή των απογευματινών ιατρείων στα 90 νοσοκομεία της χώρας, όπου ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου θεσμού.

Ήδη έχουν εξεταστεί περίπου 13.500 ασθενείς σε απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων, ενώ συμμετέχουν μέχρι σήμερα στη λειτουργία των ιατρείων αυτών περίπου 3.250 γιατροί, μεταξύ των οποίων και Πανεπιστημιακοί.
Τα παραπάνω δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλος, χαρακτηρίζοντας επιτυχή το νέο θεσμό, πέρα από κάθε προσδοκία.
Σε ό,τι αφορά τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, που αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του 2002 στα νοσοκομεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υγείας είπε πως θα λειτουργούν σε 24ωρη και καθημερινή βάση.

Σε πρώτη φάση, θα λειτουργούν όλο το 24ωρο τις ημέρες της γενικής εφημερίας και θα αντιμετωπίζουν κάθε επείγον περιστατικό τι; Υπόλοιπες ημέρες κατά το πρωινό ωράριο. Τα μολυσματικά απόβλητα των νοσοκομείων είναι ένα ακόμη ζήτημα που επιχειρεί να αντιμετωπίσει το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε η τελική διάθεσή τους να γίνεται ανάλογα με το είδος τους σε χώρους υγειονομικής ταφής ή σε κέντρα επεξεργασίας μολυσματικών αποβλήτων.

Το πρώτο τέτοιο κέντρο ήδη έχει ολοκληρωθεί στα Νέα Λιόσια και θα λειτουργήσει από τις 10 Μαρτίου. Στο πλαίσιο του Γ'  ΚΠΣ, προβλέπεται η δημιουργία ακόμη ενός τέτοιου κέντρου στη Θεσσαλονίκη.
 

 

ΕΘΝΟΣ /  17 Φεβρουαρίου  2002, σελ.18

"Το φάρμακο για τη θεραπεία του ΕΣΥ"

Πολλοί επιχειρούν να ακυρώσουν τις προσπάθειες του Υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου, να βάλει τάξη στο χάος του ΕΣΥ (όπως στο θέμα των συμβασιούχων του ΙΚΑ). Όμως ο Αλέκος Παπαδόπουλος έχει περάσει στην αντεπίθεση προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτούς που του βάζουν "τρικλοποδιές".

Όπως το ζήτημα του Νοσοκομείου Χαϊδαρίου, όπου βρέθηκε συναινετική λύση, αφού επήλθε συνεννόηση και ένα πραγματικό "κόσμημα", όπως είναι το νοσοκομείο αυτό, θα μπει σε λίγο καιρό σε "φουλ" λειτουργία.
Τώρα θα πείτε και η "Τερέζα" που έδειξαν τα κανάλια στο "Σωτηρία";

Μα αυτή είναι η κατάσταση σε όλον τον τομέα της δημόσιας υγείας; Ασφαλώς όχι, αλλά θέλει δουλειά και όχι εντυπωσιακούς λαϊκισμούς.
 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ / 20 Φεβρουαρίου 2002, σελ.4

"Υγειονομική συνεργασία Ελλάδας - Βουλγαρίας"

Στενή "υγειονομική" συνεργασία, θα έχει η Ελλάδα και η Σόφια. Χθες ο υπουργός Υγείας, Α. Παπαδόπουλος, υπέγραψε με τον ομόλογό του κ. Φίνκοφ κείμενο συνεργασίας με σκοπό την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, το κείμενο περιλαμβάνει ευρύτατο φάσμα υγειονομικών και ιατρικών δραστηριοτήτων για την περαιτέρω διεύρυνση της ήδη στενής συνεργασίας Ελλάδας και Βουλγαρίας, θα ανταλλάσσουν γιατρούς, θα υλοποιηθούν κοινά προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας στους τομείς της δημόσιας υγιεινής, της από κοινού καταπολέμησης λοιμωδών νόσων, της μετάγγισης και παραγωγής προϊόντων αίματος, καθώς και για τον περιορισμό και τη νοσηλεία των ναρκομανών.

"Πέρα από τη βούληση των δύο υπουργών, που είναι δεδομένη, το ενδιαφέρον των χωρών μας για συνεργασία στα θέματα υγείας εκ των πραγμάτων είναι πάρα πολύ μεγάλο", τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις μετά την τελετή. "Σήμερα η δημόσια υγεία δεν περιορίζεται στα σύνορα ενός κράτους. Και επειδή στο χώρο της υγείας τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα, συμφωνήσαμε με τον Βούλγαρο ομόλογό μου το περιεχόμενο του προγράμματος να εξειδικευτεί σε επιμέρους δράσεις με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο", πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας και Πρόνοιας. Ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε πολύ χρήσιμη την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων των συστημάτων δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερη ικανοποίηση εξέφρασε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Βουλγαρίας Μποζιδάρ Φίνκοφ, από τη διεύρυνση της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας στη δημόσια υγεία, η οποία αποτελεί σημαντικό στοιχείο της δυναμικής ανάπτυξης των

 

 

Η ΧΩΡΑ / 23 Φεβρουαρίου 2002, σελ.36

""Βήματα Προόδου" βλέπει στο ΕΣΥ ο Παπαδόπουλος"

Για μεγάλα βήματα προόδου που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στο ΕΣΥ έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα "Παγκόσμια Υγεία 2002" που διοργάνωσε χθες στην Αθήνα το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Παραγνωρίζοντας για μια ακόμη φορά τη δυσάρεστη πραγματικότητα ο υπουργός εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του υγειονομικού συστήματος που ξεκίνησε, όπως είπε, στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 και συνεχίζεται έως σήμερα.

"Ο στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες και να συμπληρωθούν οι ελλείψεις που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της μεγάλης στεγνότητας , σε εκείνες τις δύσκολες δεκαετίες της οικονομικής δυσπραγίας, αλλά και της κρατικής αδιαφορίας και εγκατάλειψης", δήλωσε και πρόσθεσε ότι " το ελληνικό σύστημα υγείας ενσωματώνει ταχύτατα και συχνά χωρίς καν τις αναγκαίες προϋποθέσεις σχεδόν όλες τις νέες τεχνολογίες".

Ο υπουργός παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κτιριακών παρεμβάσεων (45 δισ. δραχμών) σε 16 μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στις 5.000 νέες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ / 25 Φεβρουαρίου 2002, σελ.18

"Έφοδος σε Γ. Κρατικό - Ευαγγελισμό"

 

Αιφνίδια επίσκεψη σε δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, τα οποία μοιάζουν το τελευταίο διάστημα ως εργοτάξια, πραγματοποίησε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας & Πρόνοιας κ. Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας & Πρόνοιας κ. Χαράλαμπο Σοφιανό, μετέβη στο "Γ. Γεννηματάς" και στη συνέχεια στον "Ευαγγελισμό", προκειμένου να διαπιστώσει "ιδίοις όμμασι" την πορεία των έργων. Σύμφωνα με πληροφορίες, για περίπου 3 ώρες ο κ. Παπαδόπουλος... κυκλοφορούσε στους δρόμους των δύο νοσοκομείων, όπου ενημερωνόταν από τις διοικήσεις τους για την εξέλιξη των έργων. Αν και εξέφρασε την ικανότητά του για την πορεία τους, ο υπουργός έδωσε οδηγίες για τη επιτάχυνσή τους.

 

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ / 28 Φεβρουαρίου 2002, σελ.62

"Μεταρρύθμιση"

Στη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας για ένα ορατό αποτέλεσμα στην περίθαλψη του πληθυσμού, αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Υγείας & Πρόνοιας κ. Αλ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, ενώ σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την κατάθεσή του στην κυβερνητική επιτροπή. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το νομοσχέδιο θα ανασυγκροτήσει έναν κατακερματισμένο και πλήρως απαξιωμένο τομέα.

 

Home