Νέοι διοικητές σε Πε.Σ.Υ. Κρήτης και Ηπείρου

Κοινοτικοί έπαινοι

Πιάνουν δουλειά

Αλέκος Παπαδόπουλος

Η παράλληλη  απασχόληση δεν είναι δυνατή - Σημίτης : Καμιά υποχώρηση

Σύσκεψη με Παπαδόπουλο

Αλ.Παπαδόπουλος : Θέλουμε όλους τους γιατρούς και τους πανεπιστημιακούς πρωί και απόγευμα στο νοσοκομείο

 

 

 

ΒΡΑΔΥΝΗ /  8 Ιανουαρίου 2002, σελ.20

"Νέοι διοικητές σε Πε.Σ.Υ. Κρήτης και Ηπείρου"
 
Τους νέους διοικητές στα νοσοκομεία των Περιφερειακών Συστημάτων Υγείας (Πε.Σ.Υ) Κρήτης και Ηπείρου ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας Αλέκος Παπαδόπουλος.

Πρόκειται για επτά μάνατζερ σε ισάριθμα νοσοκομεία της Κρήτης και πέντε στα νοσοκομεία της Ηπείρου, οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα εντελώς νέο τρόπο διοίκησης, με στόχο τη συνολική βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Οι δύο θέσεις διοικητών στα ΠΠΓΝ Ηρακλείου και στο Βενιζέλειο της Κρήτης θα καλυφθούν στο επόμενο διάστημα, με ειδική προκήρυξη. Οι περισσότεροι από τους νέους διοικητές έχουν ιδιαίτερες γνώσεις, εμπειρία και εξειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών υγείας και αρκετοί προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Η θητεία τους είναι πενταετής, με συμβόλαιο αποδοτικότητας και αξιολογούνται κάθε 18 μήνες. Να σημειώσουμε πως ήδη έχουν τοποθετηθεί οι μάνατζερ στα νοσοκομεία του Α', Β', Γ' Πε.Σ.Υ. Αττικής, Α', Β' Πε.Σ.Υ. Κ. Μακεδονίας καθώς και του Πε.Σ.Υ. Πελοποννήσου.
Στα πέντε νοσοκομεία της Ηπείρου ως διοικητές των Πε.Σ.Υ. τοποθετήθηκαν οι : Καραντώνης Ηλίας, Σταθερόπουλος Γεώργιος, Τρέμπελης Κωνσταντίνος, Ζυγούρης Αλέξανδρος του Γεωργίου, Ντόντης Ιωάννης του Ευαγγέλου.

Στα επτά νοσοκομεία της Κρήτης τοποθετήθηκαν οι : Δουλγεράκης Χαράλαμπος, Βεκρής Μάρκος του Ιωάννη, Αναστασάκος Παναγιώτης του Αναστασίου, Ντουρουντάκης Εμμανουήλ, Τζιούμης Τριαντάφυλλος, Μαυρικάκης Αλέξανδρος του Στεργίου, Ουρανός Γεώργιος. 
 

 

ΒΗΜΑ / 13 Ιανουαρίου 2002, σελ. Α64

Κοινοτικοί έπαινοι

Δεν συνηθίζω τους επαίνους στα δημόσια πρόσωπα, όταν αυτά κάνουν τη δουλειά τους, ωστόσο επειδή είναι κοινό μυστικό ότι οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν τρέφουν και τα καλύτερα των αισθημάτων για την ελληνική διοίκηση οφείλω να σημειώσω το εξής:

Πρέπει να εγγραφεί στον κατάλογο των εκπλήξεων και των ελληνικών επιτυχιών η επιστολή υψηλόβαθμης κοινοτικής επιτροπής που έφθασε στον υπουργό υγείας κ. Αλ. Παπαδόπουλο για να του εκφράσει την απόλυτη ικανοποίησή της για την πορεία εφαρμογής των κοινοτικών προγραμμάτων στο χώρο του και την απορροφητικότητα ρεκόρ που εξασφαλίζουν. Γραφειοκρατικές τυπικότητες; Κάθε άλλο. Οι κοινοτικοί δεν συνηθίζουν να στέλνουν τέτοιες επιστολές και πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι με τον κ. Παπαδόπουλο για να τον επαινούν εγγράφως, κάτι που εξ' όσων γνωρίζω δεν έχουν κάνει - τόσα χρόνια - με κανέναν άλλο υπουργό.

 

ΕΘΝΟΣ / 23 Ιανουαρίου 2002, σελ.10

"Πιάνουν δουλειά"
 
Περίπου πριν από ένα μήνα έχει συσταθεί το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να ελέγχει τις παρατυπίες, παραλείψεις και φαινόμενα κακοδιαχείρισης στον χώρο των δημόσιων νοσοκομείων.

Σε λίγες μέρες, οι "ράμπο" της υγείας θα πιάσουν δουλειά, αφού πρώτα ρυθμιστούν ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες και είναι βέβαιο ότι ο κ. Παπαδόπουλος περιμένει πολύ σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα .
Όπως μου λένε, ο υπουργός Υγείας ζήτησε να γίνουν αυστηρότεροι έλεγχοι προς πάσα κατεύθυνση και χωρίς επεμβάσεις και διακρίσεις.

 

ΕΘΝΟΣ / 25 Ιανουαρίου 2002, σελ.10

"Αλέκος Παπαδόπουλος"
 

Πρόσκληση για επιστροφή των πανεπιστημιακών στο ΕΣΥ, με την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι και στο δημόσιο νοσοκομείο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ / 25 Ιανουαρίου 2002, σελ.49

"Η παράλληλη απασχόληση δεν είναι δυνατή - Σημίτης : Καμιά υποχώρηση"

Με τον πιο κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χθες ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει στα αιτήματα των πανεπιστημιακών γιατρών.

"Η παράλληλη απασχόληση τους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν είναι δυνατή", είπε ο Κ. Σημίτης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο, ο κ. Σημίτης είπε ότι η Βουλή έχει ψηφίσει νόμο και "όλοι πρέπει τώρα να συμμορφωθούν σε αυτό που έχει αποφασιστεί". Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αντιδρούν "εκείνοι που χάνουν προνόμια, εκείνοι που έχουν εξασφαλίσει ειδικές ρυθμίσεις αντίθετες στην ορθολογική χρήση των πόρων και στο δημόσιο συμφέρον".

Δεν έγινε συζήτηση για το θέμα (η συνεδρίαση είχε άλλο αντικείμενο). Μόνο ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγ. Βενιζέλος πήρε το λόγο και παραπονέθηκε ότι δεν έχει επαρκή ενημέρωση για το θέμα.
Αρμόδια κυβερνητική πηγή έλεγε ότι, μετά και τη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού, το θέμα για την κυβέρνηση θεωρείται λήξαν και οι πανεπιστημιακοί γιατροί πρέπει να αλλάξουν στάση και να βρουν σημεία επαφής με τον υπουργό Υγείας.

Ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Αθ. Γιαννόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό να παρέμβη "για να άρει τα αδιέξοδα που δημιούργησε η απερίσκεπτη πολιτική του υπουργού Υγείας".

 

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ /  25 Ιανουαρίου 2002, σελ.49

"Σύσκεψη με Παπαδόπουλο"

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία συζήτησαν χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας ο υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος Α' ΠεΣΥ Αθήνας  Λυκούργος Λιαρόπουλος και ο διοικητής του Λαϊκού Σπ. Μακρυγιώργος. Αποφασίστηκε να τηρηθεί ο νόμος και να μην παρεμποδιστεί η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

 

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ / 28 Ιανουαρίου 2002, σελ.13

"Αλ.Παπαδόπουλος : Θέλουμε όλους τους γιατρούς και τους πανεπιστημιακούς πρωί και απόγευμα στο νοσοκομείο"

Εμείς θέλουμε όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ και τους πανεπιστημιακούς μέσα στο νοσοκομείο, πρωί και απόγευμα, όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες, γιατί είναι οι ιμάντες που μετέφεραν στο σύστημα την υψηλή και εξειδικευμένη γνώση, που κάνουν το σύστημα την υψηλή και εξειδικευμένη γνώση, που κάνουν το σύστημα περισσότερο αξιόπιστο και εμπνέουν εμπιστοσύνη στους ασθενείς". Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε προχθές στα Ιωάννινα, ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος στην τελετή ορκωμοσίας των μάνατζερ των πέντε νοσοκομείων της Ηπείρου.

"Ο νόμος για τους πανεπιστημιακούς γιατρούς θα εφαρμοστεί" επανέλαβε ο υπουργός. "Αυτοί οι λίγοι που αντιδρούν με πολεμικές κραυγές και με τεχνητή όξυνση είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν. Όταν καταλαγιάσουν οι κλαγγές των όπλων και ο κουρνιαχτός του πολέμου θα φανεί καθαρά ότι αυτοί που θα χάσουν είναι ελαχιστότατοι. Θα κερδίσουν όμως, όλοι οι υπόλοιποι, οι ασθενείς, οι γιατροί, η εκπαίδευση, η έρευνα, τα ίδια τα νοσοκομεία.

Αναφερόμενος στα απογευματινά ιατρεία σημείωσε ότι μπορούν να λειτουργήσουν και καταλύτης για να ζωντανέψει και να αναβαθμιστεί το νοσοκομείο, όχι μόνο κατά την απογευματινή λειτουργία, αλλά και το πρωί".

 

Home