ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΕΘΝΟΣ”

14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2008

 

“ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ”

 

Μοναχική πορεία φαίνεται να επιλέγει ο Αλ. Παπαδόπουλος, ο οποίος, σε συνέντευξη του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», πήρε αποστάσεις από τις επιλογές τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τις διακηρύξεις του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου. «Ο ξέφρενος λαϊκισμός, οι επιλογές της ευκολίας και η έλλειψη σχεδίου έχουν τυφλώσει τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός και επισήμανε ότι «σοσιάλδημοκρατία είναι η διαχείριση του καπιταλισμού με ανθρωπισμό, και φυσικά δεν είναι η μετασταλινική εξέλιξη ενός άγονου αριστερισμού»!

Απέρριψε και τη «λύση Κέινς» που προβάλλει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης λέγοντας πως «λειτουργεί σε κλειστές και όχι σε παγκοσμοιοποιημένες οικονομίες». Συντάχθηκε μαζί του, όμως, στο θέμα των συνεργασιών και της αυτοδυναμίας.

«Παρά τη φιλολογία, σενάρια εκλογικών συνεργασιών δεν μπορούν να υπάρξουν», δήλωσε και υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ οφείλει να προσβλέπει μόνο στην αυτοδυναμία της παρουσίας του και ας ξεχάσουμε τη συνεργατική παράλυση της χώρας».

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει στην εκτίμηση ότι «κάποιος θα πρέπει να πει στον κόσμο την αλήθεια για την οικονομία»! Πιστεύει ότι τα ωφελήματα της ΟΝΕ εκπνέουν και προβλέπει αύξηση των επιτοκίων, πτώση των ρυθμών ανάπτυξης, αύξηση των επιτοκίων, πτώση των ρυθμών ανάπτυξης, αύξηση του πληθωρισμού και μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων! «Και το πολιτικό σύστημα περί άλλα τυρβάζει», λέει συχνά σε συνομιλητές του….

 

 

   Ομιλίες

   Συνεντεύξεις

   Video

   Βουλή

 

Best viewed with:

800 x 600

 

Home