ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘‘ΤΟ ΕΘΝΟΣ’’

12 ΜΑΪΟΥ 2007

‘‘ΧΕΙΡΟΛΑΒΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ’

 

Το Συνέδριό μας δεν αποτελεί μία τυπική διαδικασία πιστοποίησης των θέσεων του κόμματος, ούτε ένα προεκλογικό εφφέ ή ένα συσπειρωτικό εργαλείο. Αποτελεί κορυφαία θεσμική έκφραση του πολιτικού φορέα που άλλαξε την ιστορία του τόπου. Διακύβευμά του ο εμπλουτισμός των προγραμματικών θέσεων ενόψει των επόμενων εκλογών, ολοκληρώνοντας τον διάλογο που συντελείται σε ολόκληρη τη χώρα εδώ και δύο μήνες.

Το ΠΑΣΟΚ καλείται, μέσα από το Συνέδριό του, να αποδείξει ότι μπορεί να ζητήσει και πάλι αξιόπιστα την εμπιστοσύνη του λαού. Για να το επιτύχει αυτό δεν μπορεί να αρκεστεί μόνο στο γεγονός ότι η Κυβέρνηση παρουσιάζει ανικανότητα διακυβέρνησης, μεγάλο έλλειμμα κυβερνησιμότητας και απώλεια κύρους από τα σκάνδαλα που τη συγκλονίζουν. Η Νέα Δημοκρατία επανέκαμψε το 2004 στην πολιτική ζωή ως ‘‘εγγυητής της ηθικής λειτουργίας της χώρας’’. Ο μύθος αυτός διελύθη, η λεοντή κατέπεσε κάτω από το βάρος των συνεχώς αποκαλυπτόμενων ανομημάτων της, ενώ είναι βέβαιο ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα δυσκολευτεί στην προσπάθεια του να εντοπίσει τουλάχιστον ένα επίτευγμα της. Η Κυβέρνηση επαγγέλλεται απλώς ρητορικές μεταρρυθμίσεις. Αντ΄ αυτού, οδήγησε τη χώρα σε οπισθοδρόμηση, καταρρακώνοντας το κύρος των θεσμών, λειτουργώντας ως ιδιοκτήτης του κράτους, επιβάλλοντας την αναξιοκρατία, τον κομματισμό, τη μετριοκρατεία.

Το ΠΑΣΟΚ καλείται, μέσα από το Πρόγραμμά του, να αποδείξει ότι έχει επίγνωση για την πραγματική κατάσταση της χώρας° ότι έχει την πολιτική θέληση να βάλει τέλος στην καλπάζουσα αποθεσματοποίηση της χώρας° ότι μπορεί να αποτελέσει θεματοφύλακας της θεσμικής λειτουργίας της° ότι έχει στέρεες απόψεις για το μέλλον της χώρας και των νέων γενεών. Μα πάνω απ’ όλα, να αποδείξει ότι αποτελεί ‘‘χειρολαβή ελπίδας’’ για τον απογοητευμένο λαό μας.

 

 

 

 

   Ομιλίες

   Συνεντεύξεις

   Video

   Βουλή

 

Best viewed with:

800 x 600

 

Home