ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ‘‘ΤΑ ΝΕΑ’’

3/3/2007

‘‘ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ’’

 

Από τις δημοσκοπήσεις διαπιστώνεται η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Καραμανλή έναντι του ΠΑΣΟΚ. Πιστεύετε ότι τα γκάλοπ που δίδονται στην δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα αντανακλούν την πραγματικότητα; Πως μπορεί να αντιστραφεί αυτή η εικόνα;

Η πολιτική γενιά στην οποία ανήκω έδωσε και κέρδισε στη διαδρομή της κρίσιμες πολιτικές μάχες χωρίς δημοσκοπήσεις, επικοινωνιακά τρικ και εικόνες. Τα πράγματα έχουν αντιστραφεί. Δεν είναι οι πολιτικές αποφάσεις και οι μάχες που ορίζουν τα πράγματα, αλλά τα εξαγόμενα των δημοσκοπήσεων, που υιοθετούνται και γίνονται πολιτικές αποφάσεις. Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος. Με βάση την ιδεολογία, το πρόγραμμα και την ιστορία του, το ΠΑΣΟΚ πρέπει δώσει πολιτικές μάχες. Το πρόγραμμα που ανακοινώσαμε χθες είναι μια πρώτη αφετηρία για τη νέα αντίληψη.

 

Ποιο κατά την γνώμη σας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ σήμερα;

Θέτω ένα ερώτημα: η δυναμική της κεντροαριστεράς σήμερα εκφράζεται άραγε μέσα από το σημερινό οργανωτικό σχήμα του ΠΑΣΟΚ ή βρίσκεται πχ. στους νέους που εξεγείρονται, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους, στα νέα παιδιά που σπουδάζουν στα πέρατα του κόσμου και είναι σε άμεση επαφή με τις εξελίξεις, στους νέους ανθρώπους που υιοθετούν και εξοπλίζονται να αντιμετωπίσουν τη ζωή τους με τις νέες τεχνολογίες, στους νέους επιχειρηματίες και τους νέους αγρότες που επενδύουν στην καινοτομία και στη γνώση, είναι ανταγωνιστικοί και άρα, το οικονομικό μέλλον της χώρας. Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει ως προβληματική είναι πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τους εκφράσει.

 

Η δική σας πρόταση για την ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ ποια είναι;

Μετά την ήττα, ήταν φυσικό να έχουμε παρενέργειες στις εσωτερικές μας συμπεριφορές και λειτουργίες. Έχω ξαναπεί ότι για να αποκτήσει μέλλον το ΠΑΣΟΚ έπρεπε πρώτα να αποκτήσει παρελθόν η Νέα Δημοκρατία. Ήδη έχει ένα κακό παρελθόν. Το ΠΑΣΟΚ όμως για να κερδίσει το μέλλον πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. Αυτό απαιτεί προϋποθέσεις. Η βασικότερη είναι οι νέες σκέψεις που θα κομίσει και οι οποίες θα γίνουν το σχέδιο του για την χώρα την επόμενη δεκαετία.

 

 

   Ομιλίες

   Συνεντεύξεις

   Video

   Βουλή

 

Best viewed with:

800 x 600

 

Home